"Рока" представи новата си дизайнерска линия "Дама Сенсо"
Снимки: Любомир Николов
Най-големият испански инвеститор в България - фирмата за обзавеждане на бани "Рока", която е собственик на завод "Фаянс" в Каспичан, представи в хотел "Шератон" в София пред журналисти, архитекти и бизнесмени новата си дизайнерска линия "Дама Сенсо". Тя излиза на пазара през юни 2004 г.
Веселин Симов, Луис Сабанес и Роланд Шмид отговориха на въпросите на журналисти в зала "Средец" на хотел "Шератон".

За промоцията пристигна председателят на борда на директорите на "Рока" Луис Сабанес, който каза, че фирмата влага всяка година за модернизацията на "Фаянс" по 10-12 милиона евро.
Луис Сабанес разведе представителите на Сдружението на испаноговорящите журналисти в България из експозицията на "Рока" в "Шератон".
На въпроси за дизайна отговори Роланд Шмид от дизайнерско студиоSchimidt&Lackner, разработило "Дама Сенсо".
Веселин Симов, директор маркетинг и продажби "Рока България" АД, разведе гостите из представените модели на обзавеждане за баня.
Луис Сабанес и Веселин Симов дадоха обстойна информация за "Рока" на кореспондентката на испанската агенция ЕФЕ Светлана Плашокова, която е и заместник-председател на Сдружението на испаноговорящите журналисти в България, и на Ангелина Димитрова, също активен член на Сдружението
Журналистите се запознаха и с изпълнителния директор на "Рока България" АД Франсиско Гонсалес.
Франсиско Гонсалес (вляво) и Луис Сабанес
"Рока България" АД бе домакин на среща-разговор с архитекти, дизайнери и бизнесмени на тема: "Концепция за съвременната баня. Dama Senso - нов комплексен дизайн за баня от Roca". Целта бе да се инициира професионален форум за предизвикателствата в съвременния дизайн и архитектурно проектиране на банята като пространство, което заема все по-важно място в интериора на дома. "От първоначалните идеи до крайния продукт" - това бе темата, върху която Роланд Шмид базира изказването си на форема.
Новите дизайнерски решения от линията "Дама Сенсо" предизвикаха интереса на професионалистите.
"Рока България" посрещна като свой гост и Луис Ортет - президент на Фондация "Mies van der Rohe". Всяка година фондацията номинира архитекти от различни националности за Наградата на Европейския съюз за съвременна архитектура. По покана на фондацията в София пристигнаха също така водещите испански архитекти Марта Сервейо и Фернандо Рамос. Те представиха пред българските си колеги дейността на фондацията, за която "Рока" е генерален спонсор.
DAMA SENSO - Решения за баня
DAMA SENSO е серия с нов комплексен дизайн за баня от Roca, създаденa с намерението да се предоставят интегрирани решения за баня, като се оптимизират в максимална степен пространството и функционалността на пространството в банята.
Порцелановите елементи DAMA SENSO притежават изчистени, прости, неутрални и елегантни линии. Те запазват привлекателността си, тъй като формите и пропорциите им не са подчинени на преходни тенденции. Времето подчертава техните качества.
Правите линии, пропорциите, прозрачните врати, комбинациите от светло и тъмно дърво и покритията със сребрист ефект, характерни за мебелите DAMA SENSO, ги правят подходящи за бани във всякакъв стил.
Възможностите за съчетаване, обединяване и приспособяване на порцелановите елементи към мебелите от колекцията DAMA SENSO COMPACTO, превръщат серията в особено подходяща за малки пространства, показват как могат да бъдат използвани труднодостъпните ъгли и ограниченото налично пространство. Размерите, пропорциите и богатото разнообразие на детайлите позволяват колекцията DAMA SENSO COMPACTO да направи обитаеми и полезни малките пространства и резултатът да бъдат изненадваща практичност и уют.
"Рока" създава мебели за ъгъл, които прилепват отлично към стените на банята, позволяват по-добра хигиена и се почистват лесно.
През юни DAMA SENSO ще бъде в изложбените зали на "Рока" в страната.