Спонсори:

ИСПАНОСВЯТ
Испания

Испанският език и култура в света

Общи проблеми на Латинска Америка

Аржентина
Боливия
Венесуела
Гватемала
Доминиканска република
Еквадор
Колумбия
Коста Рика
Куба
Мексико
Никарагуа
Панама
Парагвай
Перу
Пуерто Рико
Салвадор
Уругвай
Хондурас
Чили
Португалският език и култура в света
Португалия
Бразилия
Представяне на номинираните в журналистическия конкурс "Светове и цветове" в чест на 10-годишнината от основаването на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България – 16 декември 2013 г.


НОМИНАЦИИ в Направление «За кореспонденция от и за испаноезичния свят», награда «Светлана Плашокова»

Категория «ПЕЧАТ И ИНТЕРНЕТ МЕДИИ»

ВЛАДИСЛАВ ПУНЧЕВ
Вестник «Стандарт»

Владислав Пунчев е член на Управителния съвет на Сдружението на испаноговорещите журналисти и е утвърдено име сред българските журналисти международници и сред колегите си от испанската информационна агенция ЕФЕ. Той е завеждащ Международния отдел на в. «Стандарт» и кореспондент на ЕФЕ за България. Кореспонденциите му от нашата страна информират за събитията у нас аудотирията както в Испания, така и в Латинска Америка, където се разпространяват емисиите на испанската агенция. Влади е третият поред кореспондент на ЕФЕ в България. Преди него на тази позиция са били Самуел Франсес и Светлана Плашокова, възпоменание за които е и настоящият конкурс. Влади е представил за участие в конкурса «Светове и цветове» както няколко свои кореспонденции от София за ЕФЕ на испански, така и журналистическия си «удар» за тази година – публикуваната във в. «Стандарт» серия репортажи от райони в Сирия, котролирани от бунтовническите сили.

ЕЛИАНА МИТОВА
Вестник «Класа»

Елиана Митова е изтъкнато име сред журналистите, пишещи на културна тематика. Тя е завеждащ Културния отдел във вестник «Класа» и е член на Сдружението на испаноговорещите журналисти. Автор е на няколко книги. Има безброй интервюта с ярки фигури от културния и обществения живот на Испания и на много латиноамерикански страни. Нейни кореспонденции и репортажи дообогатяват познанията на българите за културното и духовното развитие на испаноезичния свят, както и за връзките на България с него. Елиана е представила за конкурса «Светова и цветове» две свои публикации от тази година – репортаж за училище «Людмила Живкова» в Мексико, публикуван във в. «Жълт труд», и интервю с венесуелската актриса Корайма Торес за изданието «ТВ сага».

МОМЧИЛ ИНДЖОВ
Вестник «24 часа»

Момчил Инджов е един от най-изявените български журналисти международници, както и член на Сдружението на испаноговорещите журналисти от самото му основаване. Испанският му е като роден – учил го е като дете в Куба и Мексико, където живее със семейството си, а и завършва испанска филология в Софийския университет. Работил е в няколко водещи български всекидневници, в момента е във в. «24 часа». Има в «актива» си многобройни кореспонденции, репортажи, интервюта и анализи за различни аспекти от живота, политиката и икономиката в Испания и Латинска Америка. Общопризнат е като отличен познавач на испаноезичния свят, но също и на португалскоезичния. Голямо внимание привличат двете му интервюта с Дилма Русеф – едното, докато тя още е министър, а другото, само седмица преди да бъде избрана за президент на Бразилия. Момчил е и съавтор заедно с бразилския журналист Жамил Шаде на биографична книга за бразилската ръководителка. В конкурса «Светове и цветове» Момчил участва със серия кореспонденции и анализи, публикувани във в. «24 часа» през последната година и посветени на теми от Испания, Бразилия, Мексико, Чили.

ХОСЕ АНТОНИО САНЧЕС МАНСАНО
Интернет списание «FronteraD», Испания

Хосе Антонио Санчес Мансано е млад испански журналист и фотограф на свободна практика, който сътрудничи на различни испански и български медии и участва в международни образователни и медийни проекти. Редовен автор е на испанското интернет списание FronteraD». Член е на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България. Говори португалски, английски, италиански, разбира български. Инициативен и динамичен, Хосе Антонио в момента живее и работи в България, отразявайки в свои кореспонденции и фоторепортажи най-важните събития в страната ни. Участва в конкурса «Светове и цветове» със свои репортажи от зимните и летните протести в София тази година, публикувани в испанското интернет списание «FronteraD», както и със статията си за сравнението между българските протести и Движението на възмутените в Испания, излязла под заглавието «Испански паралели» в брой 12 на списание «Тема» за 2013 г.
.........................................................................................

НОМИНАЦИИ в Направление «За кореспонденция от и за испаноезичния свят», награда «Светлана Плашокова»

Категория «РАДИО»

ЕКИПЪТ НА ИСПАНСКА РЕДАКЦИЯ НА РАДИО «БЪЛГАРИЯ» - ПРЕДАВАНИЯ ЗА ЧУЖБИНА
Българско национално радио

Номинацията в тази категория е само една и напълно безспорна. Защото няма друг журналист или екип с по-голям принос в представянето на България на испански пред испаноезичния свят от екипа на Испанска редакция на Радио «България», предавания за чужбина в БНР. Първите излъчвания на програми на испански, разказващи за живота в България и предназначени за испаноезични слушатели, започват още в далечната 1957 г. Много промени са настъпили оттогава в света, в България, в БНР и в състава на екипа на Испанска редакция. Но както колегите сами подчертават в представянето си в сайта на БНР, «неизменен остава нашият твърд стремеж да сме мост на приятелство между България и испаноезичния свят». Испанска редакция е източник за опозване на България за потенциална аудитория от над 400 милиона души – колкото са испаноговорещите по света. Над 55 години колегите представят актуална информация за събитията в страната ни, популяризират моралните ценности на българската духовна култура, осъществяват жива «обратна връзка» с мноройните си верни слушатели в Испания и в цяла Латинска Америка. Последните трансформации в БНР, уви, лишават Испанска редакция от радиоизлъчване и я прехвърлят единствено в интернет. Това означава прекъсване на контакта с много от тези слушатели, за които модерните технологии са недостъпни поради социални, икономически или географски причини. Дано да има и ход назад, за да не разруши България и този свой мост към големия свят.
Днес в екипа на Испанска редакция работят Райна Петкова, Михаил Михайлов (съвсем отскоро пенсионер), Даниела Радичкова, Христина Тасева, Весела Петрова, Руслана Вълчева, Екатерина Бобева. Своя принос през годините са вградили тук и изтъкнати испанисти като Венцеслав Николов, Мария Пачкова, Катя Диманова и много други. В Испанска редакция се изгражда като журналист и тъй рано напусналата ни Светлана Плашокова.

НОМИНАЦИИ в Направление «За кореспонденция от и за испаноезичния свят», награда «Светлана Плашокова»

Категория «ТЕЛЕВИЗИЯ»

ГЕРГАНА ДИМИТРОВА И ЕМИЛ ДИМИТРОВ
Поредица «Европейски маршрути»,
излъчвана по телевизии БНТ-Свят, БНТ-2, «Европа тв», «Евроком», «Евроком-Царевец», «Травъл тв», «КИС-13»

Телевизионният екип от Русе Гергана Димитрова и Емил Димитров е утвърден творчески тандем, който работи успешно в две авторски предавания без аналог на българския медиен пазар – «Ентер» и «Портал», излъчвани по регионални и национални телевизии. И двамата изпълняват и коресподнетски задачи от Русе за различни телевизии и информационни агенции. Емил Димитров е отличен през 2008 г. с годишната награда на Дружеството на журналистите в Русе за авторското си предаване «Ентер». Двамата с Гергана са носители и на годишната награда на Съюза на българските журналисти в раздел «Регионална медия» за 2013 г. Тя им е присъдена за материалите им за уникалното златно съкровище, открито в Свещари.
В конкурса «Светове и цветове» Гергана Димитрова и Емил Димитров участват с филми от поредицата си «Европейски маршрути», посветени на испанската култура и произведени през юли 2013 г. Поредицата им е излъчвана по телевизии БНТ-Свят, БНТ-2, «Европа тв», «Евроком», «Евроком-Царевец», «Травъл тв», «КИС-13». Представените филми са озаглавени «Малага – перлата на Андалусия» и «Ронда». Те са били излъчени по БНТ-Свят и регионалните програми на БНТ-2, както и по специализирания канал «Травъл тв». Малага и Ронда са представени с техния многообразен културен и архитектурен облик. Специално внимание в Малага е отделено на католическите традиции в Южна Испания по време на Страстната седмица и Възкресение Христово, както и на фламенкото.

СТАНИСЛАВА МЛАДЕНОВА
Телевизия ТВ 7

Станислава Младенова е млад, но изявен репортер в «Новини и актуални предавания» на телевизиите ТВ 7 и News7. Житейски и професионално е тясно свързана с Испания, където завършва средното си и висшето си образование. Първите си стъпки в журналистиката прави в Испания, след което се утвърждава и се развива в професията в България. Тя е от най-новите членове на Сдружението на испаноговорещите журналисти.
В конкурса «Светове и цветове» участва с документалния си филм «Бягство от Субсахара», излъчен по ТВ 7 и News7. Той е заснет през юли 2013 г. и се фокусира върху проблемите около бежанците и имигрантите от Черна Африка, които търсят по-добър живот в Испания. Станислава разговаря и с африканци, и с представители на испанските власти, разглеждайки въпроса от всички възможни гледни точки. Представена е многопластова и ярка картина на явлението, което през последните месеци стана особено актуално и за България.

НОМИНАЦИИ в Направление «За професионална и гражданска етика», награда «Самуел Франсес»

Категория «ПЕЧАТ И ИНТЕРНЕТ МЕДИИ»

СВЕТОСЛАВ ТЕРЗИЕВ
Вестник «Сега»

Светослав Терзиев е коментатор на в. «Сега» и едно от най-авторитетните имена в българската журналистика. Доктор по журналистика. Създател на дисциплината «Агенциона журналистика» във Факултета по журналистика и масови комуникации на Софийски университет «Св. Кл. Охридски», автор на учебника «Агенционна журналистика». Започва професионалната си кариера в Българската телеграфна агенция. В различни години е неин кореспондент във Виетнам и във Франция. По-късно оглавява Международния отдел на в. «Континент», след което преминава във в. «Сега», където е и до днес. Светослав Терзиев е носител на многобройни български и европейски журналистически награди. Острото му и критично перо е образец за достойно отстоявана със силата на аргументите високоетична професионална и гражданска позиция. Светослав Терзиев е един от авторите на Етичния кодекс на българските медии. Бил е член на Комисията по етика на СБЖ и на националната Комисия по етика в печата. Участва в конкурса «Светове и цветове» със серия свои коментари, публикувани през 2013 г. във в. «Сега».

ХОСЕ АНТОНИО САНЧЕС МАНСАНО
Интернет списание «FronteraD», Испания

Младият испански журналист Хосе Антонио Санчес Мансано е номиниран още веднъж в конкурса «Светове и цветове», този път в направлението «За професионална и гражданска етика». Неговото представяне вече беше направено при предишната му номинация.

НОМИНАЦИИ в Направление «За професионална и гражданска етика», награда «Самуел Франсес»

Категория «РАДИО»

ЕКИПЪТ НА ПРЕДАВАНИЯТА
«АРТЕФИР» И «КАКВО СЕ СЛУЧВА»
Програма «Христо Ботев», БНР

Радиономинацията ни в направление «За професионална и гражданска етика» е една и тя е за предаванията «Артефир» и «Какво се случва» на програма «Христо Ботев» в БНР. Многоброен и многоталантен е екипът, който ги подготвя. Вниманието и на двете предавания е фокусирано върху разнообразни теми от областта на културата в най-широкия й смисъл – включително и етичния. Разговорите с изявени наши творци по вдъхновяващи и по парливи теми, анализирането на всевъзможните проблеми, в които се спъва духовният живот у нас, дискусиите по наболели въпроси от българската и световната действителност – всичко това е приносът на «Артефир» и «Какво се случва» към нравственото пречистване, от което се нуждае обществото ни.
Ето и имената на колегите, които правят двете предавания и които участват в конкурса «Светове и цветове» със серия техни актуални издания. «Артефир» - Александър Михайлов, Силвия Чолева, Димитрина Кюркчиева, Невена Праматарова, Дарина Маринова, Надя Попова, Иван Тенев, Яна Пункина, Белослава Димитрова, Радослав Чичев и Рада Стойкова. «Какво се случва» – Боряна Георгиева, Мариана Ганчева, Милена Лекова, Светлана Тарашоева, Станислав Цонев; културни новини с Валя Михайлова.

НОМИНАЦИИ в Направление «За професионална и гражданска етика», награда «Самуел Франсес»

Категория «ТЕЛЕВИЗИЯ»


ИРЕН ЛЕВИ И ИВО ХРИСТОВ,
Предаване «Малки истории»,
Българска национална телевизия

Ирен Леви и Иво Христов са водещи на социалното предаване «Малки истории» по БНТ. И двамата са нашумели в медиите имена, както и автори на книги. Изявите на Ирен в различни национални телевизии са й спечелили славата не само на красива провокаторка, но и на неуморен търсач на истини. Иво от своя страна е сред най-авторитетните и критично мислещи млади интелектуалци у нас, желан автор на страниците на сериозните издания. Взаимното им допълване като водещи на «Малки истории» обогатява тяхното предаване и със социалноангажирана емоционалност, и със задълбочена аналитичност, и с търсене в «малките истории» около нас на смисъла, важен за всички ни. «Работим за тихото мнозинство от зрителите, които ценят смисленото», казва Иво Христов. А Ирен Леви обича да цитира любимия си поет Борис Христов: «Вдигнеш ли ръка да погалиш, разместваш въздуха на цялата вселена». Тяхното предаване «погалва» умовете и душите на зрителите с жадуваната от една немалка част от публиката човечна алтернатива на атакуващите от доста други посоки «хейтъри». Двамата водещи печелят зрителите с широтата на възгледите си, за която принос има и прекият им досег до богати чужди култури. Испаноезичната Ирен е израсла в Куба, а роденият в Истанбул Иво става франкофон като ученик в Брюксел. За участие в конкурса Ирен и Иво са представили изданието на «Малки истории» от 9 ноември т.г., посветено на 24-ата годишнина от промените у нас през 1989 г. и на търсенето на отговор на въпроса, изведен в заглавието: «Преходът в България – какво се случи всъщност?»МИНЧО ХРИСТОВ
Предаване «Премълчани истини»,
Телевизия «Евроком»

Минчо Христов е политолог, водещ на предаването «Премълчани истини» по телевизия «Евроком» и член на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България. Учи и специализира в Куба, Бразилия, САЩ. Става доктор на науките с дисертацията «Социо-политически аспекти на прехода в България и Латинска Америка: типологични паралели». От 2005-а до 2009-а е независим депутат в Народното събрание, зам.-председател на Комисията за борба с корупцията и член на Комисията по енергетика. В предаването си «Премълчани истини» се стреми да освети тъмната страна на политиката. Ето как той сам посочва за какво говори със събеседниците си в студиото: «Това е разговор за алчността и лъжите на политиците. За геноцида в българското здравеопазване, за грабежа от страна на големите монополи. За недосегаемостта на олигархията и върхушката при всички правителства на прехода. За лишения от социална чувствителност политически елит, който измами няколко поколения. За лъжата на тиражираното официално благоденствие... Едно предаване, в което всеки път ще питаме – докога ще търпим. Защото не е достатъчно само да се извади истината, по-важното е да се търсят конкретни работещи решения». Минчо Христов определя предаването си като «територия за мислещи граждани и за будни съвести».

НОМИНАЦИИ в Направление «За екология, култура и традиции», награда «Светове и цветове»


Категория «ПЕЧАТ И ИНТЕРНЕТ МЕДИИ»


ВЕСЕЛИНА МАРИНОВА
Списания «Меню» и «ДиВино»

Веселина Маринова е главен редактор на списанието и интернет изданието «Меню», както и редактор в списание «ДиВино». Член е на Контролния съвет на Сдружението на испаноговорещите журналисти. Утвърден испанист и отличен познавач на културата и традициите в испаноезичния свят. Автор на многобройни публикации, свързани с представянето на националните кухни и местните обичаи в Испания и в страните от Латинска Америка. Веселина ги предлага на аудиторията като увлекателно четиво, майсторски вплитайки в текстовете широка панорама на цялата съответна национална култура. Чрез дългогодишната си работа в ориентирани към гастрономиеската тематика издания Веселина Маринова подпомага популяризирането в България на цялостния културологичен облик на испаноезичния свят. Участва в конкурса «Светове и цветове» със свои публикации в «Меню» и «ДиВино», излезли тази година.


ЕЛИАНА МИТОВА
Вестник «Класа»

Елиана Митова е номинирана още веднъж в конкурса «Светове и цветове», този път в направлението «За екология, култура и традиции». Нейното представяне вече беше направено при предишната й номинация.


МИРЕЙ ХАРАЛАМПИЕВА
Журналист на свободна практика

Мирей Харалампиева е наша испанска колежка от български произход, която в момента упражнява журналистиката на свободна пректика. Член е на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България. Стъпвайки на опита си като журналист в испанските вестници Malaga Hoy и Marbella Express, през 2010 г. Мирей подхваща амбициозен проект в България – основава и издава вестник на испански за испаноговорещите в у нас, наречен EsNoticia. Проектът й е подкрепен от посолствата на Аржентина, Венесуела, Испания и Куба, както и от някои испански фирми, включително от нашите домакини от «РОКА България». Именно тук, в изложбената зала «Експо Баня София», бе презентацията на вестник EsNoticia. Той излизаше в продължение на цялата 2010 г. благодарение най-вече на ентусиазма и личната отдаденост на неговия главен редактор Мирей Харалампиева и на малкия екип от съмишленици, който беше събрала. Тъжната липса на средства, добре позната на всеки, решил да се заеме с независим порект в нашия бранш, наложи спирането на вестника. Днес Мирей работи в друга сфера, но не изневерява и на журналистиката. Тя участва в конкурса «Светове и цветове» с два свои репортажа от Тайланд, излезли в списание «Тема» през 2013 г.

НОМИНАЦИИ в Направление «За екология, култура и традиции», награда «Светове и цветове»

Категория «РАДИО»

ГЕОРГИ МИТОВ
Предаване «Сутрешно кафе»
Радио «Алма Матер-Класик ФМ»

Георги Митов, или Геми, както е популярен сред слушателите на своето «Сутрешно кафе» по Радио «Алма Матер-Класик ФМ», е единственият номиниран в радиокатегорията на направление «За екология, култура и традиции». Георги е сред най-активните членове на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България и неизменно «покрива» всички културни събития у нас, свързани с испаноезичния свят. Те винаги намират място в предаването му, което се излъчва всяка делнична сутрин и предлага актуална информация за трафика, бизнеса, образованието, културата и обществото. Хит са интервютата на младия водещ – често с големи звезди от родния и световния културен небосклон. За конкурса «Светове и цветове» Георги е представил именно свои интервюта - с испанския кинорежисьор Карлос Саура, с кубинския пианист Чучо Валдес и с доминиканския музикант Мишел Камило.

НОМИНАЦИИ в Направление «За екология, култура и традиции», награда «Светове и цветове»

Катерогия «ТЕЛЕВИЗИЯ»

ГЕРГАНА ДИМИТРОВА И ЕМИЛ ДИМИТРОВ
Поредица «Европейски маршрути»,
излъчвана по телевизии БНТ-Свят, БНТ-2, «Европа тв», «Евроком», «Евроком-Царевец», «Травъл тв», «КИС-13»

Геграна Димитрова и Емил Димитров са номинирани още веднъж в конкурса «Светове и цветове», този път в направлението «За екология, култура и традиции». Тяхното представяне вече беше направено при предишната им номинация.


ИВАН ЗВЕЗДЕВ
Предаване «Кухнята на Звездев»
Телевизия БТВ

Иван Звездев вече над десетилетие е водещ на популярно кулинарно предаване по телевизия БТВ – първо на «Бон Апети», а от 2009 г. на «Кухнята на Звездев». Името му само по себе си е станало марка. И то не просто за талантливо шоу, а за популяризиране на културни традиции, пораждащи начин на живот и начин на хранене. Освен че запознава зрителите с интересни рецепти и обичаи на близки и далечни страни и народи, Звездев се е превърнал и в преоткривател на богатството на нашата родна българска кухня, приел е за своя мисия съживяването на старинни специалитети от различни краища на татковината. Той е и пионер в «извеждането» на предаването навън, сред хората. Неговият екип обикаля България, гостува на баби и готвачки в далечни села и махали, оставя ги да приготвят апетитни гозби и да разказват откъде са научили съотношението между съставките, показва истински продукти, забъркани в селски мандри или расли сред планинската воля, прави ни съпричастни към живота на хората там, към техните лични истории, към семейни и родови предания, към неволите и мечтите им. «Кухнята на Звездев» е усмихнатият пътеводител из света на кулинарните магии, сътворени от желанието хората да се събират с любов и радост край красиви и вкусни трапези. А самият Иван Звездев благодарение на колоритната си семейна история и личната си биография е жив мост между България и испаноезична Аржентина, където е роден баща му и където самият той печели успехи и признание в кулинарията. Иван Звездев е и най-новият член на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България.
Видяно: 1Мнения: 0

ИСПАНОЖУРНАЛИСТИ
Кои сме ние?

ИЗЯВИ НА СДРУЖЕНИЕТО И НЕГОВИ ЧЛЕНОВЕ

ДЕКЛАРАЦИЯ

Йон Хуаристи на гости на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България

Институтът "Сервантес" се засилва към България

Йон Хуаристи, директор на института “Сервантес”: 400 милиона говорят езика на Сервантес

СДРУЖЕНИЕ НА ИСПАНОГОВОРЯЩИТЕ ЖУРНАЛИСТИ В БЪЛГАРИЯ(списък на членовете)

ПРЕДСТАВЯНЕ НА САЙТА www.hispanoperiodistas.com

Среща с главната редакторка на кубинското списание "Мухерес" Исабел Мойа

Исабел МОЙА, главен редактор на хаванското женско сп. "Мухерес", пред "Труд": На Куба й е нужен нов мъж

Държавният секретар на Испания по европейските въпроси гостува на СИЖБ

Алберто Наваро: Няма да се караме заради Ирак

Кръгла маса “Испания и испаноезичният свят в България” – 26.11.2004

Погледът на Мелчор Фернандес: България, видяна от Испания

Среща на СИЖБ с Мелчор Фернандес

Писма до СИЖБ по повод Кръглата маса "Испания и испаноезичният свят в България"

Посланиците на Испания, Куба, Бразилия на коледна латинофиеста с журналисти

Кръгла маса "Медиите в демократичното общество", 03.10.2006 - под патронажа на Посолството на Испания в България

Кръгла маса "Чилийският 11 септември" за 100-годишнината ог рождението на президента Салвадор Алиенде и 35-годишнината от военния преврат в Чили, 11.09.2008 г., Софийски университет "Св. Кл. Охридски"

ХVІІІ конгрес на Световната асоциация на жените журналистки и писателки "Комуникациите и журналистиката в дигиталната ера", Сантяго де Чиле, 25-26 септември 2008 г.

Кръгла маса “Латинска Америка днес и България” - със съдействието на посолствата на Аржентина, Бразилия, Венесуела и Куба

ОТИДЕ СИ СВЕТЛАНА ПЛАШОКОВА, зам.-председател на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България

ОТИДЕ СИ САМУЕЛ ФРАНСЕС, легендарно име в българската журналистика, член и съосновател на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България

Да си спомним за Светлана Плашокова и Самуел Франсес

С ЕЗИКА НА СЪРЦЕТО - колеги и посланици отдадоха почит на Светлана Плашокова и Самуел Франсес

СТАТУТ НА КОНКУРСА ЗА ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ ПУБЛИКАЦИИ НА СДРУЖЕНИЕТО НА ИСПАНОГОВОРЕЩИТЕЖУРНАЛИСТИ В БЪЛГАРИЯ "СВЕТОВЕ И ЦВЕТОВЕ"

Конкурс за журналистически публикации на български или испански език „Светове и цветове” на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България”

Представяне на номинираните в журналистическия конкурс "Светове и цветове" в чест на 10-годишнината от основаването на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България – 16 декември 2013 г.

Десет години Сдружение на испаноговорещите журналисти в България, връчване на журналистическите награди „Светлана Плашокова”, „Самуел Франсес” и „Светове и цветове”

Втори конкурс за журналистически публикации на български или испански език „Светове и цветове” - 2014 на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България

Връчване на наградите във второто издание на журналистическия конкурс „СВЕТОВЕ И ЦВЕТОВЕ” 2014 на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България

ПОБЕДИТЕЛИ в журналистическия конкурс „Светове и цветове” 2014 на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България

ТРЕТИ КОНКУРС "СВЕТОВЕ И ЦВЕТОВЕ" - 2015 за журналистически публикации на български или испански език на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България

ВРЪЧВАНЕ НА НАГРАДИТЕ в третия журналистически конкурс на СИЖБ "Светове и цветове" - 2015

СИЖБ обявява четвъртото издание на конкурса „Светове и цветове” - 2016

Солидарност с Барселона, отговорност пред хуманизма

ВРЪЧВАНЕ НА НАГРАДИТЕ в Четвъртия журналистически конкурс на СИЖБ „Светове и цветове” - 2016

СИЖБ обявява номинациите в Петия конкурс „Светове и цветове” - 2017

ВРЪЧВАНЕ НА НАГРАДИТЕ в Петия журналистически конкурс на СИЖБ „Светове и цветове” - 2017

СИЖБ обявява шестото издание на конкурса „Светове и цветове” - 2018

ЗЛАТНО ПЕРО от СБЖ и ОБЕДИНИТЕЛ НА КУЛТУРИ от СИЖБ за Хавиер Валдивиелсо

ВРЪЧВАНЕ НА НАГРАДИТЕ в Шестия журналистически конкурс „Светове и цветове” - 2018

СИЖБ обявява седмото издание на конкурса „Светове и цветове” - 2019

ПОКАНА ЗА СВИКВАНЕ НА ОБЩО СЪБРАНИЕ НА СИЖБ НА 4 ДЕКЕМВРИ 2019 ГОДИНА

ВРЪЧВАНЕ НА НАГРАДИТЕ в Седмия журналистически конкурс "Светове и цветове" - 2019

СИЖБ обявява осмото издание на конкурса „Светове и цветове” – 2020

ОСМИ КОНКУРС „СВЕТОВЕ И ЦВЕТОВЕ” - 2020 г. Оповестяване на резултатите

СИЖБ обявява деветото издание на конкурса „Светове и цветове” – 2021

ДЕВЕТИ КОНКУРС "СВЕТОВЕ И ЦВЕТОВЕ" 2021 - оповестяване на резултатите
Партньори и спонсори15.1.2002 г.

Visitor: 4151852