Момчил Инджов представя книга за Дилма Русеф


Книгата „Дилма Русеф”, написана от българския журналист Момчил Инджов от в. „24 часа” в съавторство с бразилския му колега Жамил Шаде, представя днес в Габрово издателството „Синева”.
За премиера на биографичното издание в България е избран родният град на бащата на президентката на Бразилия. Книгата ще представи Румен Стоянов, преводач и преподавател в Катедрата по испанистика и португалистика в СУ "Св. Климент Охридски".
В книгата българският и бразилският журналисти проследяват съдбата на Дилма Русеф и на нейния полубрат -Любен Русев, останал да живее в България.
Любен Русев е син на Петър Русев от първия му брак с жена на име Евдокия, с която е създал семейство в София, преди да емигрира в Бразилия. Изданието проследява родовите корени на президентката на Бразилия. От българска страна корените на Дилма Русеф имат разклонения в два известни габровски рода - Корнажеви и Негенцови.
От първия род са юристът Петър Корнажев и журналистът Цоньо Корнажев, а от втория - обичаният детски писател Ран Босилек с рождено име Генчо Негенцов и внучката му - юристката Ралица Негенцова, говорителка на ЦИК.

Контакти с България