Аржентинско танго омая ценителите във Варна, Плевен, Пловдив, София


Ценителите на аржентинското танго имаха шанса да се насладят на негово оригинално изпълнение на поредица от концерти, изнесени във Варна, Плевен, Пловдив и София в рамките на Европейския музикален фестивал от аржентинския оркестър "Империал" и аржентинската двойка танцьори Алехандра Мантинян и Габриел Мисе. Организатор на гастрола е "София Танго".
Оркестър "Империал" е основан през 1999 г. като част от движението "Танго-машина" и е типична формация за изпълнение на танго. В него участват три бандонеона, три цигулки, виола, контрабас и пиано. Оркестърът има свои аранжименти на популярни танга, както и собствени композиции. Музиката му е повлияна от великия Освалдо Пуглиесе и носи в себе си повеи от Рио де Ла Плата. През 2000 г. "Империал" става член на Националната академия за танго, а от 2001 г. е канен на всички издания на най-престижната изява в жанра - Фестивала на тангото в Буенос Айрес. През март и април 2003 г. оркестърът е на първото си турне из Европа, радвайки се на успехи в Италия, германия, Швейцария, Холандия, Дания, Люксембург. Второто му европейско турне стартира с тазгодишното му гостуване в България.
Изпълненията на "Империал" бяха достоен фон за бляскавите умения в танца и страстния магнетизъм, демонстрирани пред българската публика от една от най-добрите танго-двойки - Алехандра Мантинян и Габриел Мисе.
Изключителната класа на Алехандра е доказвана многократно през 8-те години, докато е била солистка в шоуто "Танго-страст", обирало овации на Бродуей, в Париж, Виена, Москва, Петербург, Рим, Амстердам, Хелзинки, Вашингтон, маями, Мадрид, Барселона, Лисабон, Монте Карло, Истанбул и т.н. Алехандра е изучавала класически и модерен балет. Тя започва да танцува танго през 1986 г., взимайки уроци при асове като Антонио Торадо и Пепито Авелянеда. Професионалните изяви на Алехандра като танцьорка на танго са от 15 г. През 1999 г. с тогавашния си партньор Густаво Русо участва в шоуто "Танго-съблазън", с което гастролира в Европа, Азия и Бразилия.
Сегашният партньор на Алехандра - Габриел Мисе - веднага печели зрителя със своя професионализъм и младостта си. Макар и едва 24-годишен, той е майстор на танца. Тангото му е "в кръвта" още от дете - от 6-годишен участва в т.нар. "милонгас" (танго-вечеринки) в Буенос Айрес. Учил е при прочутите Мигел Анхел Сото, Освалдо Сото и Антонио Тодаро.
На 13 г. Габриел е звездата на салона за танга "Микеланджело" в Буенос Айрес. 4 години обикаля света с шоуто "Танго х 2" на Мигел Анхел Сото. През 2000 г., когато е 20-годишен, Габриел работи също и са модната къща "Версаче". С шоуто "Танго-танц" обикаля САЩ.
Алехандра и Габриел танцуват като двойка от 2002 г., печелейки все нови почитатели на своето изкуство. България също бе очарована от него.

Контакти с България