Кампания „Открий български талант“ в Аржентина


Гражданска асоциация „Българите в Аржентина“ лансира своята нова инициатива, насочена към разкриване и представяне на творци от региона на Латинска Америка, изявяващи се в различни области на изкуството, които са българи или от български произход. Нашата Родина е малка и като народ не сме от най-многобройните в света. Затова смятаме, че на всеки съотечественик, който твори в дадена област и създава произведения на изкуството, трябва да се даде шанса да бъде опознат и оценен по достойнство.
С кампанията „Открий български талант“ Асоциацията си е поставила амбициозна задача.Чрезсвоето интернет радио „Моята България“, както и с информационния си портал в световната мрежа да направи тези сънародници популярни с работата, творбите и живота им не само сред българската диаспора в чужбина, но и в България.За целта тяхната дейност е представяна на широката публика чрезпрезентации, интервюта, репортажи и документални филми, а така също с подходящи преводи на произведенията им.
Предаванията на интернет радио "Моята България" са на испански език. Това се налага от една странапоради факта, че преобладаващата част от българската общност в Аржентина се състои от наследници на български емигранти от различни поколения, незнаещи езика ни. И от друга страна - за да достигнем до слушателите във всички испаноговорящистрани.
За популяризирането в България на съотечествениците, представени в новата инициатива на Асоциацията разчитаме на партньорството на наши приятели и съмишленици от Родината. Един от тях е г-н Георги Николов, литературен критик, член на Съюза на българските писатели. С негова помощ вече бяха публикувани материали за наши творци от Аржентина в различни печатни и електронни издания. Така за известните в Латинска Америка творци - българи, или с български корени - ще могат да научат повече сънародници в България и по целия свят.
Кампанията „Открий български талант“ вече печели популярност в средите на българската общност в Аржентина. Представянето на неизвестни досега наши творци е още един начин за събуждане на национална гордост у сънародниците ни - не само зад граница, но и в Родината.

За връзка с нас:

Гражданска асоциация „Българите в Аржентина“
http://losbulgaros.com.ar/bg/ и http://losbulgaros.com.ar/

Георги Н. Николов
bi_georgi_nikolov@abv.bg

Контакти с България