Изпратихме в последния ѝ път журналистката и испанистката Дафинка Пламенова

Дафинка Плменова ни напусна завинаги на 9 март. Поклон!

Днес бе сбогуването със слънчевата журналистка и испанистка Дафинка Пламенова, работила дълги години в БТА, която мнозина в колегията обичахме и уважавахме за нейната изтънчена интелигентност, богата култура, човешка деликатност и сърдечност. Тя бе и всеотдайната половинка на друг незабравим колега – журналиста, сатирика, писателя Валентин Пламенов, когото загубихме през 2003 г.

Дъщеря им Кристина написа във Фейсбук на 9 март: „С много тъга и болка в сърцето Ви споделям за края на една дълга борба, която, за жалост, не беше спечелена. Мама Дафи днес загуби 7-годишната си битка с най-коварния си опонент – Ракът”. Дъщерята с обич пише за майка си като за „воин, който не се предаде до последно”.

Години наред Дафинка бе сред дейните членове на Управителния съвет на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България (СИЖБ) и огряваше публичните му прояви със своята светла усмивка, завинаги запазила тропическия магнетизъм от детските ѝ години в Куба.

Толкова ще ни липсваш, скъпа Дафи!... Да ти е лек полетът сред звездите, където отново ще се прегърнете с любимия ти Вальо... Поклон!

СИЖБ и СБЖ изразяват дълбоки съболезнования на дъщерята на Дафи и Вальо – Кристина. Светла да е паметта на непрежалимите ни колеги!

 

Какво правим