Акапулко - Райско място за почивка




Един от най-известните туристически центрове в Мексико и света. Посреща четири милиона туристи годишно.
Към естествената му красота трябва да се прибави и туристическата му инфраструктура, която се наложи като пример в целия свят. Много от хотелите са в местен стил и се сливат с пейзажа. Водите и климатът са подходящи за типично морски развлечения.
Прочуто забавление за търсачите на силни усещания са скоковете във вода от 40 м в местността Ла Кебрада. Крайбрежният булевард или крайморският път, който опасва залива, предлага незабравими гледки. Плажовете са със златист пясък. От фара на остров Рокета може да се съзерцава потъналата базилика на Богородица от Гуадалупе. Централният площад Сокало е изпълнен с малки магазинчета и кафенета. Фортът Сан Диего е издигнат през ХVІІІ в. за защита на пристанището. По-късно придобива значение в борбата за независимост срещу испанското владичество. Заслужава да се посети и катедралата.
Историята на Акапулко не започва с туристическата му слава. Акапулко е част от империята на ацтеките през ХV в. и по време на завладяването на Америка пристанището му е едно от първите и най-големи, използвани от испанците. Оттук минавали на път за Испания корабите, като ценните товари от Филипините и Южна Америка се превозвали по суша с мулета и коне. Когато пиратските нападения принудили испанците да търсят нови морски пътища, Акапулко запада. Възкръсването му благодарение на туризма настъпва чак в средата на миналия век.





Забележителности