Синият скопрпион пробожда рака


Уникалният кубински природен препарат Vidatox Plus, произвеждан от отрова на син скорпион и подпомагащ лечението на рака, вече е достъпен и за български пациенти. Сп. „Тема” направи подробно проучване и представяне на свойствата на препарата още в своя брой 23 от 2011 г. Междувременно фондацията за борба с онкологичните заболявания на журналистката Елена Банова, авторка на книгата „Ракът ме целуна”, издейства влизането и разпространението на Vidatox Plus в България като хранителна добавка. Строгите изисквания на ЕС не позволяват регистрирането му у нас като медикамент, тъй като за такъв статут са необходими още години клинични изследвания. Ето защо кубинските „родители” на препарата от медицинската фармацевтична компания „Лабиофам” създадоха версията Vidatox Plus, предназначена именно за българския пазар. За представянето й у нас пристигнаха д-р Фабио де Хесус Линарес Пасос, главен специалист на лабораториите за производство на хомеопатични препарати на „Лабиофам” и автор на оригиналния продукт Vidatox 30 CH; д-р Мариела Маргарита Гевара Гарсия, началник на лабораториите за клинични изследвания „Лабиофам” и член на общностите по фармакология и терапия в Куба, Испания и САЩ; д-р Ядира Рейес, мениджър на „Лабиофам” за Балканите.
Д-р Фабио де Хесус Линарес, който даде обширно интервю за „Тема” преди две години, сега отново откликна и очерта пред списанието ни някои интересни подробности:
„Във Vidatox Plus въведохме известни модификации и запазихме ефективността му. Активният фармацевтичен ингредиент си остава отровата от син скорпион. Тя се изцежда на капки от опашката му чрез електрически импулс. Става дума за вида Rhopalurus junceus, който вирее само в Куба. Това е една прекрасна отрова!... Събираме скорпионите в лабораторни центрове, открити във всяка кубинска провинция. Маркираме онези, от които сме взели капки, и ги пускаме обратно в природата. Това е екологично възобновяем проект, щадящ околната среда.
Ние не сме единствените, които работим със скорпиони. Правят го и в Китай, и в САЩ, но те използват други два различни вида. Скорпионът, проучван от китайците, има много мощни качества за въздействие, но още се нуждае от изследвания. Американците пък са се фокусирали върху вид, който живее в Израел и чиято отрова е ефективна върху тумори, намиращи се специално в главата. Докато отровата на нашия Rhopalurus junceus сама намира рака, където и да се намира той в организма, и го атакува. Освен това има силен болкоуспокояващ и противовъзпалителен ефект. Тоест – 3 в 1. Позволява дори на болни в напреднал стадий да подобрят качеството на живота си и да се откажат от морфина. Неслучайно Vidatox се прилага успешно в 17 страни от Америка, Азия и Африка. Сега, през България, влиза и в Европа.
Продуктът е лесен за добив и производство, екологичен е, няма вредни странични ефекти, винаги помага на пациента. Ние се въздържаме да казваме, че лекува рака и го препоръчваме като помощно средство към основното лечение. Но имаме много добри резултати в досегашните вече 15-годишни изследвания, доказващи, че Vidatox в доста от случаите спира разрастването на тумора. При 75% от пациентите има положителен ефект.
Ракът всъщност се ражда с нас. Дали ще се развие или не, зависи от външните фактори. Най-важно е ранното диагностициране, за да се вземат мерки навреме. Целта е с препарати като Vidatox Plus да превърнем това заболяване просто в хронично и контролируемо – това е посоката ни.”


Контакти с България