Уго Чавес на посещение в Испания



Президентът на Венецуела Уго Чавес пристигна на тридневна официална визита в Испания. Веднага след кацането си на летище Барахас в Мадрид той отиде на гара Аточа, където почете жертвите от атентатите на 11 март.
За втория ден от визитата - 22 ноември, са предвидени срещи с министър-председателя Хосе Луис Родригес Сапатеро, с председателя на Камарата на депутатите Мануел Марин, с представители на Търговската камара, със студенти от факултета по политология и социология от Университета "Комплутенсе". Гостът ще се срещне също с генералния секретар на Работническите комисии Хосе Мария Фидалго и с генералния координатор на Обединената левица Гаспар Ямасарес.
За вторник е предвидена среща с кмета на Мадрид Алберто Руис Гаярдон. Преди отпътуването си Чавес ще се срещне още веднъж и със Сапатеро на частна вечеря.
Визитата на венецуелския президент за малко не бе отменена заради убийството в Каракас на венецуелския съдия Данило Андерсон, но в последния момент бе решено тя все пак да се състои. Испания е първата спирка на Чавес в започваща обиколка из общо пет страни, чиято цел е преди всичко постигане на важни икономически споразумения. Обиколката включва още Либия, Русия, Иран, Катар.


Хроника