ОГНЕНО ФЛАМЕНКО С РОХАС, РОДРИГЕС И NUEVO BALLET ESPANOL


Световноизвестните испански танцьори и хореографи Рохас и Родригес пристигат за шоу у нас след 350 напълно продадени спектакъла и над 500 хилядна публика от цял свят. На 21 декември в зала 1 на НДК те ще танцуват заедно със знаменития Nuevo Ballet Espanol. Спектакълът е организиран от продуцентска компания „БГ Саунд Стейдж” и посолството на Кралство Испания.
Заедно със знаменитите фламенко танцьори Рохас и Родригес на сцената ще бъдат четири изящни танцьорки, които двамата хореографи специално са подбрали по умения, темперамент и чар – Пилар Гонзалес, Мария Лопес, Ракел Тамрит и Кристина Де Вега. Шестимата ще танцуват под акомпанимента на едни от най-добрите в Испания фламенко музиканти и певци, сред които китаристите Даниел Хорадо и Гаспар Родригес, цигуларят Томас Потрон, перкусионистът Енрике Тирон и певиците Мария дел Мар Фернандес и Мария Роса Наваро „Ла Диви”.
След огромния успех на шоуто „Sangre Flamenca”, с което спечелиха сърцата на десетки хиляди зрители от цял свят, испанците ще ни представят най-новия си проект – „Cambio de Tercio” или преведено от испански на български промяна на темпото. Преди да дойдат у нас те играха това шоу 10 пъти в Португалия и 5 вечери поред в Масква.
“Cambio de Tercio” ще смени темпото десет пъти в 10 части - всяка, микс от стилове, основани на класически испански танци - cantinas, sevillanas, fandangos, rumbas, bamberas, bulerias, tanguillos и seguidillas. Голяма част от красотата на танците е в пищните, цветни костюми. По време на шоуто те също се сменят десет пъти. Когато правят нов спектакъл Рохас и Родригес подчиняват всеки такт и жест на страстта, огнения ритъм и красотата на изпълнението. За „Cambio de Tercio” те казват, че са дали всичко от себе си, както и целия си опит, за да направят спектакъла истински зрелищен и неповторим.
Събитието се организира с подкрепата на посолството на Кралство Испания у нас. Билети се продават в мрежата на Ивентим – магазини Германос, Пикадили, Офис1 Суперстор, Мултирама и в билетния център на НДК.


Култура