Българското изкуство стигна до Венецуела


Изложба от творби на български художници, която беше показана при голям интерес в Европа, започна и представянето си в държави от Латинска Америка, пише венецуелският в. "Тиера". Колективната изложба е озаглавена "Български творци" и беше открита в присъствието на българския посланик във Венецуела Лазар Копринаров и 12-те участници.
Включени са произведения на Ивайло Мирчев, Станислав Памукчиев, Йордан Кацамунски, Стоян Цанев, Милко Божков, Светлин Русев, Румен Скорчев, Сливен Блажев, Николай Янакиев, Ангелина Павлова, Димитър Чолаков и Петър Пиронков, които са сред най-елитните творци на страната.
Изложбата "Български творци" е важна крачка към установяването и засилването на интеграцията между съвременното българско изкуство и култура и останалата част на света. Венецуела е активна част от този съюз, тъй като творците ще направят щедро дарение от своите произведения на Музея за съвременно изкуство на Каракас "София Имбер". Това не само ще увеличи фонда на тази културна институция, но ще помогне на венецуелската публика да оцени българския талант.

Контакти с България